Gå videre til innhold
Ecovadis_gull_2021
Ecovadis_gull_2021

Pressemelding -

Hurtigruta Carglass® har igjen mottatt gull rating av Ecovadis

Hos Hurtigruta Carglass® setter vi CSR veldig høyt. Det er et viktig fokus i vår bedrift; både nasjonalt, men også i resten av Belron-konsernet. For å understreke at vi tar CSR seriøst, blir vi evaluert av Ecovadis. Ecovadis er et vurderingsbyrå, som hjelper bedrifter med å evaluere bedriftens samfunnsansvar.

«Jeg er utrolig stolt av Hurtigruta Carglass® som har klart å oppnå Ecovadis Gull igjen. I år fikk vi 71 poeng og dette er blant topp 3 % av alle bedrifter i hele verden som er sertifisert av Ecovadis. Dette beviser at Hurtigruta Carglass® tar sitt samfunnsansvar og har en bevisst miljøprofil. Vi har gjennom de senere år hatt stort fokus på gjenvinning av glass, redusere CO2 utslippet og å gi tilbake til samfunnet enten gjennom Belron eller våre egne prosjekter i Norge. Dette er en utmerkelse som henger høyt, men vi skal fortsette vårt arbeid med å redusere CO2 utslippet og på å bli karbonnøytrale i fremtiden» sier Morten Bjørlo adm.dir. i Hurtigruta Carglass®.

· Ecovadis utarbeider rangeringen ved hjelp av et analysesystem som evaluerer bedriftens samfunnsansvar (CSR- Corporate Social Responsibility), basert på 21 kriterier, fordelt på 4 områder: Miljø, rettferdige arbeidsforhold, etisk forretningspraksis og bærekraftig forsyningskjede.

· Ecovadis er et uavhengig byrå som evaluerer bedrifters samfunnsansvar (CSR). Byråets unike vurderingsmetode omfatter 150 anskaffelseskategorier, 110 land og 21 CRS-indikatorer.

· Metoden bygger også på internasjonale standarder, inkludert Global Reporting Initiative, FNs Global Compact og ISO 26000.

· Hurtigruta Carglass® satsing innebærer ansvarlig forretningsdrift, samfunnsansvar og miljøansvar.

· Hurtigruta Carglass® fikk en score på 71, med denne scoren er vi blant topp 3% i hele verden. Dette betyr at vi har mange gode rutiner på plass for å håndtere CSR (Corporate social responsibility - Bedriftenssamfunnsansvar)


Forsikringsselskapene er veldig opptatt av ulike standarder (ISO, Ecovadis).

Høydepunkter

· Etisk forretningspraksis: (Labor Practices)- Carglass® er plassert blant topp 18% av leverandører som er vurdert i kategorien vedlikehold og reparasjon av motorvogner.

· Rettferdige arbeidsforhold: (Fair Business Practices) - Carglass® ligger på topp 5% av leverandører som er vurdert i kategorien vedlikehold og reparasjon av motorvogner.

Score:
Ecovadis sin totale score reflekterer kvaliteten til bedriftens samfunnsansvar.

  • Gull - topp 5%
  • Sølv - topp 30%
  • Bronse - topp 65%

  Emner

  Kategorier


  Om Hurtigruta Carglass® 

  Hurtigruta Carglass® er et av Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, og vi betjener mer enn 60 000 kjøretøyeiere hvert år, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året.

  Som Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, har vi et nært forhold til de fleste av Norges forsikringsselskaper, slik at vi kan håndtere alt papirarbeid i forbindelse med ditt eventuelle forsikringskrav.

  Kontakter

  Bente Birkeland

  Bente Birkeland

  Pressekontakt Markedssjef 48106000
  Betina Berg

  Betina Berg

  Pressekontakt Markedsmedarbeider