Gå videre til innhold
Hvordan ser fremtiden til den norske bilparken ut?

Pressemelding -

Hvordan ser fremtiden til den norske bilparken ut?

I 2023 vil flere enn 1,2 millioner av de norske personbilene ha et kamera i frontruten, ifølge tall fra SBD Automotive, som tilsvarer 44% av den norske bilparken. I 2028 forventes det at nesten 2 millioner biler har kamera i frontruten, som tilsvarer 68% av bilparken.

Henning Sundvoll, teknisk leder hos Hurtigruta Carglass® forteller:
«Hos Hurtigruta Carglass® og Belron har vi det nyeste utstyret for å rekalibrere alle biler på markedet. Vi følger bilprodusentens reparasjonsanvisninger og utfører rekalibrering etter dette. Det er viktig at det blir gjort på korrekt måte, for din og andres sikkerhet.»

EU-kommisjonen har innført en ny forskrift om generell sikkerhet for motorkjøretøy. Forskriften innfører en rekke obligatoriske førerassistentsystemer for å bedre trafikksikkerheten, disse inkluderer bl.a. cruisekontroll, tretthets- eller distraksjonsvarsling, automatisk nødbremsing og kjørefeltassistanse. Dette gjelder alle nye biler som selges fra 2024.


Frem til 2026 er det forventet at monokamera vil være det mest brukte teknologien til førerassistentsystemer. I tillegg vil alle kjøretøy innen 2026 være utstyrt med enten ett eller flere kameraer for å støtte kollisjonsforebyggende systemer som også er en del av EU-lovgivningen.


Hurtigruta Carglass® holder seg oppdatert i denne utviklingen. Vi investerer i verktøy og utstyr for å ivareta kundens sikkerhet. Vi har den nyeste teknologien innenfor rekalibrering på alle våre snart 90 avdelinger.

Har du en glasskade kan du enkelt bestille en time www.carglass.no/booking

Emner

Kategorier


Om Hurtigruta Carglass® 

Hurtigruta Carglass® er et av Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, og vi betjener mer enn 60 000 kjøretøyeiere hvert år, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året.

Som Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, har vi et nært forhold til de fleste av Norges forsikringsselskaper, slik at vi kan håndtere alt papirarbeid i forbindelse med ditt eventuelle forsikringskrav.

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider