Gå videre til innhold
Belron Technical
Belron Technical

Pressemelding -

Nyutvikling av glass til elbiler

Hurtigruta Carglass® er en del av Belron - et globalt konsern som er verdensledende eksperter på reparasjon og skifte av bilglass.

Vi har fokus på «future trends» innenfor bilglass og bilbransjen. Den største trenden fremover er glassløsninger for elektriske biler (EV-er) og utvikling av Head up Display (HUD). Denne gangen har vi kun fokus på glassløsninger for elektriske biler som er et stort tema akkurat nå.

To viktige hensyn for glassløsninger i elbiler er energieffektivitet av å redusere mengden varme som kommer inn i kupèen, redusere behovet for klimaanlegg og forbedre elbilens totale energieffektivitet. Vektreduksjon er også avgjørende for å øke kjøretøyets rekkevidde.

Produsenter av elektriske kjøretøyer leter alltid etter måter å redusere kjøretøyets vekt ytterligere og samtidig skape mer støydemping når du sitter i bilen.

Hovedoppgaven til glasset er å begrense om det er behov for nedkjøling eller oppvarming av bilens kupè. Rekkevidden til elbiler kan bli forbedret ved bruk av nyutviklet glass. Når kupéen er kaldere krever bilens klimaanlegg mindre energi, noe som fører til at elbiler som har nyutviklet glass kan øke rekkevidden med ca. 5%. En annen fordel med nyutviklet glass er at det fungere som en støydemping for bilens kupè.

Følg oss gjerne videre for flere oppdateringen innenfor de største trendene innenfor bilglass og bilbransjen generelt.

Emner

Kategorier


Om Hurtigruta Carglass® 

Hurtigruta Carglass® er et av Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, og vi betjener mer enn 60 000 kjøretøyeiere hvert år, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året.

Som Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, har vi et nært forhold til de fleste av Norges forsikringsselskaper, slik at vi kan håndtere alt papirarbeid i forbindelse med ditt eventuelle forsikringskrav.

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider