Gå videre til innhold
Bilferie
Bilferie

Blogginnlegg -

Hurtigruta Carglass® gir deg 5 tips for ferieklar bil

Dette bør du tenke på før du reiser på bilferie

Skal du på biltur i sommer? Skal du farte rundt i Norge – eller planlegger du en lengre tur i Europa? Uansett om du skal kjøre kort eller langt, så finner du noen gode råd og viktige tips for en trygg og sikker bilferie her.

1. Klargjør motoren

Sørg for at du har ny og fersk motorolje! Det gjør bilen rustet for lange og varme turer og reduserer faren for motorhavari. Hvilken type du skal bruke, finner du i instruksjonsboka. Enkelte biler anbefaler ulike typer oljer for sommer- og vinterbruk. Husk også å sjekke batteriets tilstand og ladekapasitet før du reiser.

2. Sjekk dekk og lufttrykk

Sørg for at alt er i orden med dekk og lufttrykk før du starter bilferien. Sjekk alltid kvaliteten på sommerdekkene før du legger ut på tur. Gode dekk er viktige for sikkerheten din. Dekkene taper stabilitets-, vannplanings- og bremseegenskaper etterhvert som de slites og mønsterdybden blir mindre.

Husk også at en fullpakket feriebil er tyngre enn en hverdagsbil. Sjansen er stor for at du må tilføre ekstra luft for at bilen skal opprettholde kjøreegenskapene i ferien.

3. Sørg for god sikt

Vask vinduene før du drar på ferie – også innvendig! Trafikkfilm reduserer sikten betydelig i sola. Sørg for å etterfylle med spylervæske og ha gode vindusviskere både foran og bak.

Sjekk også at frontruta er fri for steinsprutskader. Har du en sprekk eller skade i ruta, så kan denne fort forverres under en lang biltur. Hurtigruta Carglass® kan reparere skaden raskt og effektivt før du drar på ferie. Steinsprutskader repareres helt uten kostnader dersom du har hel- eller delkasko. Time kan enkelt bestilles på hurtigruta.no.

Er du på bilferie i Europa og trenger hjelp med en skadet bilrute eller har hatt innbrudd i bilen, kan du kontakte Hurtigruta Carglass® direkte på tlf. +47 21 49 22 47. Deres tilstedeværelse i hele 34 land – under merket Carglass® – gjør at du vil bli henvist til nærmeste verksted i landet du befinner deg, og at all dialog med forsikringsselskap angående eventuelle kostnader og egenandeler håndteres fra Norge.

4. Pakk bilen fornuftig

Pakk den tyngste bagasjen så langt framme og så lavt som mulig i bagasjerommet. Slik fordeles vekten trygt mot midten, og bilen vil få bedre kjøreegenskaper.

Unngå også å ha løse gjenstander liggende inne i bilen. Om en flaske vann eller en iPad ligger løst og blir slengt framover fra baksetet ved oppbremsing i høy hastighet, kan de veie opp mot 30 kg og gjøre stor skade både på bil og mennesker.

5. Ha det trivelig underveis

Det kan bli varmt i bilen, og når man kjører lange strekninger eller møter på en uforutsett kø, kan det være lurt å ha med seg litt ekstra drikke til alle passasjerer.

Spill, bøker eller spørsmåls-quizer er med på å holde humør og mot oppe hos både store og små. Hvis dere bruker iPad, anbefaler vi at denne er festet under kjøring.

Pauser er viktig på lengre turer, så det anbefales å ta en benstrekk eller en liten hvil med jevne mellomrom. Små avbrekk gir ny energi og kan til og med by på unike opplevelser.

God tur! 

Emner

Kategorier

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider