Gå videre til innhold
5 tips som holder deg på veien i vinter

Blogginnlegg -

5 tips som holder deg på veien i vinter

Gjør du det du kan for å sørge for trygge kjøreforhold i vinter? Når mørket brer seg over vinterlandet og det er tidvis dårlig sikt på grunn av nedbør er det viktig å sørge for at du har god sikt på veien. Vær alltid sikker på at vindusviskerne er i god stand og at frontruta er helt uten sprekker. Pass også alltid på at du har med deg nok spylevæske da bruken ofte fordobles i vintermånedene på grunn av våte veier.

En god isskrape er også gull verdt. Selv om mange gruer seg til å stå i kulden og skrape is en mandags morgen kan det faktisk koste deg førerkortet dersom du ikke skraper ordentlig. Avhengig av alvorlighetsgraden kan du enten få en stor bot eller få overnevnte straff for trafikkfarlig kjøring. Du må også huske på å fjerne snø fra taket av bilen din.

Dersom du skulle legge merke til en sprekk eller steinsprut når du skraper is av ruta er det lurt å få fikset det så raskt som mulig. På vinteren sprekker ruta enda lettere fordi vann legger seg i sprekken og når dette fryser blir det utvidet. Dersom du oppdager en sprekk i frontruten er det bare å ta kontakt med din nærmeste Hurtigruta Carglass avdeling, så reparerer vi steinspruten eller skifter ruten for deg fort og enkelt.

Emner

Kategorier

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider