Gå videre til innhold
9 tips til billig bilpleie

Blogginnlegg -

9 tips til billig bilpleie

Du trenger ikke dyre produkter eller verkstedbesøk for å ta vare på bilen din. Følg våre 9 tips til billig og god bilpleie, kun ved hjelp av husholdningsprodukter.

Kong Vinter viser krefter om dagen, som kan sette sitt preg på bilen din. Men det betyr ikke at du må tømme sparegrisen for å ta vare på bilen din. Det er nemlig mye som kan gjøres selv ved å ta i bruk produkter du har hjemme.

1. Forhindre steinsprut med Zalo

Dekk trenger pleie og vinteren er intet unntak. Det kan lønne seg å vaske over dekkene jevnlig, spesielt om du kjører på veier som saltes mye. Veisaltet binder nemlig veistøv og annen skitt fra veibanen som gir en glatt overflate på dekkene samt dårlig veigrep. Bland en kraftig blanding av Zalo og lunkent vann, før du heller den over i en sprayflaske. Gå over dekkene jevnlig og vask dem for å sørge for best mulig grep. Dette kan forhindre at både du og bilen bak deg får steinsprutskader. Men er uhellet først ute står Hurtigruta Carglass’ avdelinger klar til å hjelpe.

2. Unngå is og dugg på frontruta

Står bilen ute i vinternatten kan is og dugg på frontruta bli en plage. Men heldigvis finnes det en enkel løsning på problemet. Bruk et og legg det over frontruta! Vips er problemet løst.

3. Legg vindusviskerne under kniven

Sliter du med slappe vindusviskere? Det kan være de må byttes ut, men et tips kan være sandpapir eller en skarp kniv. Gni sandpapiret mot viskerbladet eller bruk en skarp kniv til å skjære bort det slitte laget. Vil du lære mer om vindusviskere? Da bør du sjekke ut vår guide til hva du må vite om vindusviskere.

4. Fjern den farlige trafikkfilmen

Når du er ute og kjører legger det seg et tynt lag med møkk og fett på frontruta, som vindusviskerne ikke klarer å fjerne. Dette kalles trafikkfilm, og er vanskelig å se. Likevel hemmer det sakte, men sikkert sikten. For å fjerne dette kan du prøve flere metoder. Noen sverger til å skjære et eple eller en sitron i to, mens andre bruker Cola. Tørk det så av med papir.

5. Fjern innvendig dugg med salmiakk

Vi har alle opplevd at det fester seg dugg på innsiden av rutene i bilen, og det kan bli værende lenge. På vinteren finnes det mange potensielle fuktkilder i en bil. Derfor bør du børste av deg snø og regndråper før du setter deg inn i bilen, holde gulvmattene fri for vann og snø. Har du fuktige gjenstander i bilen bør du oppbevare disse i bagasjerommet, ikke selve bilen, dersom du har det. For å gjøre det vanskeligere for fukten å feste seg på ruta kan du vaske innsiden med varmt salmiakkvann, som fjerner fett.

6. Rengjør batteriet

Veisalt og annen skitt er noe herk, også for batteriet. Salt både binder og er strømførende, som forsterker selvutladning av batteriet. Derfor bør du ta en bøtte med lunkent såpevann, en børste/svamp og vaske batteriet. Skyll batteriet med rent vann etterpå. Det er ingen fare for at du får strøm i deg under rengjøringen.

7. Puss, puss så får du bedre sikt

Dersom du føler at frontlyktene dine får dårligere sikt på vinteren så er det et enkelt grep som skal til. Bruk tannkrem til å pusse frontlyktene! Du får ikke en suss, men det hjelper på rekkevidden og synligheten til frontlyktene. Det er vel minst like bra?

8. Tape igjen låsen

Skal du vaske bilen i vinterkulda? Da kan du ta en enkelt tapebit over nøkkelhullet, for å forhindre at det kommer inn vann, og unngår at det fryser til. Enkelt og effektivt!

9. Bli kvitt vond lukt

Lot du skiskoene stå igjen i bilen for lenge og fått vond lukt i bilen? Frykt ei, du trenger ikke kjøpe ny bil. Fyll klar eddik i ett glass eller to og la det stå i bilen over natten. Dette fjerner vond lukt effektivt og enkelt.

Så enkelt og billig kan det altså være å ta vare på bilen din! Har du noen tips til billig og enkelt vedlikehold av bilen?

Emner

Kategorier

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider