Gå videre til innhold
Campinglivets mange gleder

Blogginnlegg -

Campinglivets mange gleder

Vil du prøve ut campinglivet, men er litt usikker på hvordan det er? Frykt ei, vi har samlet flere tips og gleder fra campinglivet til deg som vil vite mer.

Det meldes om rekordmange overnattingsdøgn på campingplasser over hele landet, men hva er det egentlig som gjør denne ferieformen så populær? Hilde fra Campingportalen.no deler noen av sine tips og gleder fra campinglivet med oss.

Noe for alle

Blant campingturistene finnes det en enorm variasjon, og det er ikke bare en spesiell gruppe som nyter livets gleder på landeveien. Her finnes alt fra enkle telt og campingvogner til noen skarve tusenlapper, til noen beist av bobiler i millionklassen.

  • Felles for alle er at de trives med å fylle ferie og fritid med campingopplevelser, og dette er kanskje noe av det mest unike med hele campinglivet. Selv om forskjellen i luksus kan oppleves som stor for en utenforstående, er gleden og entusiasmen den samme, forklarer Hilde.

Campingturisten finnes altså i alle former og fasonger. Det samme gjelder også for de rullende hjem de tilbringer ferien i.

  • Mangfoldet av campingvogner og bobiler på markedet er nok også litt av forklaringen på at så mange velger denne ferietypen. Uansett om dere er et par i voksen alder eller en barnefamilie, så finnes det garantert en vogn eller bobil for dere.

Utvisket harrystempel

Det er heller ikke slik at alle campere, eller caravanister, automatisk kler seg i grilldress. Nettopp dette stempelet er mer og mer på vei bort.

  • At dette stempelet har blitt visket ut er nok noe mange av campingplassene kan ta æren for. Bløte jorder og enkle toalettbygg er byttet ut med moderne servicebygg og skikkelig anlagte oppstillingsplassen, som gjør at de fleste kan trives, sier Hilde.

Etter den norske loven om allemannsrett kan man overnatte på en parkeringsplass i inntil to døgn, så lenge det ikke er skiltet med camping forbudt. Men det skal være minimum tre meter mellom enheter som mennesker skal sove i. Likevel anbefaler Hilde en campingplass.

  • Mange parkerer og overnatter på en rasteplass en natt, men dette advares det mot hver sommer. Selv om andre land er mer plaget enn Norge, så finnes det tilfeller hvor bobiler og campingvogner blir gasset. Ranere kan deretter ta seg inn og forsyne seg av det som finst av verdisaker. Derfor anbefaler vi alltid alle om å ta inn på en campingplass, oppfordrer hun.

Lyden av barnelatter

Selv om du har en sprek bil så er det ikke nødvendigvis sikkert at du kan dra alle campingvogner. Hvor tungt du har lov å trekke med en bil er avhengig av førerkortet og bilen som skal dra det. For mer info om hva du har lov å trekke sjekk ut Statens vegvesens sider om førerkort.

  • Vekt er et viktig punkt når du skal gjøre dine valg. Det å sette seg inn i reglene kan være vanskelig nok, men det du også bør tenke over er hvor mye nyttelast du kan ha med før du passerer tillatt totalvekt på doningen.

Selv om det er mye å sette seg inn i er det ingen grunn til å la seg skremme bort fra campinglivet av den grunn. Det blir verdt det, når du får oppleve både frihetsfølelsen og de mange gledene.

  • Se for deg at du våkner en morgen og hører lyden av barnelatter, lik den i Vreswijks udødelige låt «Turistens klagan». Akkurat da slår det deg at dette blir en strålende dag, avslutter Hilde.

Tips til campingturen

http://www.carglass.no/blog/reise/campinglivets-mange-gleder/

Emner

Kategorier

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider