Gå videre til innhold
Dette må du vite om vindusviskere

Blogginnlegg -

Dette må du vite om vindusviskere

Dårlig sikt er roten til alt ondt i trafikken, og vindusviskere er dine beste venner i kampen mot nettopp det. Les her for å finne ut hvor ofte du må bytte ut vindusviskerene.

Med et så variert og uforutsigbart klima som Norge kan by på trengs det skikkelige saker for å sørge for skikkelig sikt ut frontruten. De hardtarbeidende vindusviskerne må byttes, men hvor ofte skal det egentlig gjøres? Og hvordan gjør man det? Det og litt til får du svaret på her.

En billig livsforsikring

Det finnes ikke et fasitsvar på når man må bytte vindusviskere. Viskerne må tåle mye slitasje gjennom et år, fra bitende kulde om vinteren til hete sommerdager, som tærer på holdbarheten. En viktig indikasjon på om du bør bytte eller ei er om det ligger igjen «striper» på ruta etter at du har brukt vindusviskeren. Dette kan tyde på slitt gummi.

Gjør du det til en rutine å bytte vindusviskere hver gang du bytter hjul er du inne i en god rutine. På vinterstid kommer det is, snø, salt og mye annet på rutene. Da er det viktig å ha nye og velfungerende vindusviskere.

Bort med den gamle og på med den nye

For å finne riktig vindusviskertype kan du se i bilens instruksjonshefte. Alternativt kan du spørre betjeningen på en bensinstasjon, som ofte kan hjelpe deg til å finne frem til rett type. En trenger ikke være storkar for å få skikkelige viskere heller. Butikker som Biltema o.l. har gode viskere til en god pris eller du kan oppsøke din lokale bensinstasjon.

Med dine flunkende nye vindusvisker i hånden er det duket for å sette dem på plass. Her lønner det seg å ta de gamle av sakte og forsiktig, og merke seg hvordan festeanordningen virker. Det følger ofte med ulike typer adaptere til nye vindusviskere, men de fleste skal bare «klikkes» på plass uten bruk av mye makt. Når vindusviskeren er kommet på plass skal den kunne vippes noe frem og tilbake, men sitte stramt sideveis.

På lik linje med en nal

Med den nye vindusviskeren på plass er det på tide med en test. Spyl spylervæske på ruten og start vindusviskerne. Selve viskeren skal «trekke» med seg vannet, på lik linje med en nal. Viskerbladet skal også skifte retning når viskerarmen snur. Gjør den ikke det kan du oppleve at den «hopper» over ruta.

Like viktig som å bytte viskerne er det å vedlikeholde dem. Gjør det derfor til en rutine å vaske viskerne hver gang du fyller bensin. Bruk en klut eller svamp til å tørke av viskerne, det er enkelt og fjerner både smuss og trafikkfilm.

Ta vare på frontruta

Men det er ikke bare på utsiden av ruta det kan komme skitt. Det er nemlig like viktig å vaske over innsiden av frontruten, da det legger seg et belegg her når du bruker ventilasjonsanlegget. Alt du trenger for å rengjøre ruta er en klut og vindusvask. Bruk en tørr klut til å tørke av ruten slik at det ikke setter seg skjolder.

Du bør også sjekke selve frontruten. Gjør det til en vane å inspisere denne skikkelig en gang i året. Steinsprut, vindusviskere, skraping av is, skitt og smuss sliter på frontruta og flett nye viskere hjelper ikke mye hvis selve ruta er slitt. Dersom uhellet er ute og du trenger å bytte frontrute hjelper vi deg gjerne på en av Hurtigruta Carglass’ mange avdelinger.

Emner

Kategorier

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider