Gå videre til innhold
Vårvei
Vårvei

Blogginnlegg -

Hurtigruta Carglass® gir 5 enkle tips til vårklar bil!

Steinsprutskader, slitasje, veisalt og søle setter sine spor på bilen gjennom vinteren, og for å unngå unødvendig verditap på bilen er det viktig å gjennomføre en liten vårpuss og –sjekk. Her får du noen gode tips om hva du bør gjennomføre.

1. Vask bilen grundig – innvendig og utvendig

Bilen din har sannsynligvis fått sine doser med veisalt i vinter, og salt fungerer som bindemiddel og fester skitt til bilen. Hvis saltet får lov til å bli liggende over lengre tid, kan det resultere i rust. Vask bilen godt utvendig og spyl oppunder skjermene.

Det som kanskje er aller viktigst er en skikkelig rengjøring av vinduene innvendig – her syndes det stort med tanke på sikt og trafikksikkerhet.

2. Sjekk bilrutene for skader

Kjør aldri med skadet frontrute. Dersom du skulle oppdage en sprekk eller steinsprutskade i ruta, er det smart å få den reparert så raskt som mulig. Med hel- eller delkasko får du reparert ruta kostnadsfritt, og da slipper du uforutsette utgifter ved å måtte skifte rute. Her finner du steder der du kan få reparert frontruta kostnadsfritt.

Husk også å bytte vindusviskere i god tid. Da slipper du unødig slitasje og riper i frontruta – og sikrer god sikt.

3. Rengjør motorrom og batteri

Skitt og salt har også kommet inn i motorrommet og dette bør vaskes og spyles – uten for høyt trykk. Salt er strømførende – og er bl.a. en av årsakene til bilbranner. Det er dessuten en strømtyv som tapper batteriet ditt. Irr på batteripolene bør rengjøres med lunkent såpevann, og polskoene bør smøres med f.eks. vaselin eller syrefritt fett.

4. Polering

Før polering bør du sjekke om lakken har fått steinsprutskader i løpet av vinteren. Disse kan raskt utvikle seg til rust og bør derfor repareres.

Polering beskytter lakken og gir glans. Du får en bil som er mer motstandsdyktig mot både salt, skitt og riper – og som skinner og er lettere å holde ren.

Vent gjerne med polering til det er litt varmt i været, siden lakken ikke må være kald når du polerer.

5. Skifte av dekk

Gode dekk er en billig livsforsikring. Minimumskravet til dekkmønster på sommerdekk er 1,6 mm, men anbefaling er minimum 3 mm. Ikke benytt piggfrie vinterdekk som sommerdekk – det gir deg en lengre bremsestrekning, dårligere sidestabilitet og økt sjanse for vannplaning.

Vask vinterhjulene godt før lagring – og oppbevar de hengende eller liggende – mørkt, tørt og kjølig.

Emner

Kategorier

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider