Gå videre til innhold
Opplev legendariske Lofoten

Blogginnlegg -

Opplev legendariske Lofoten

I Bodø kan du leie bil og legge i vei mot enestående Lofoten. Gjennom flere hundre kilometer med vei kan du oppleve dyreliv, natur og attraksjoner som du aldri vil glemme.

Det er fristende å leie en bil, eller bruke din egen, og gi seg i kast med den åpne landeveien for sine føtter. Men nå er det en gang slik at noen veier er bedre enn andre. For at du skal få maksimalt utbytte av bilferien har Statens vegvesen utpekt 18 strekninger til Nasjonale turistveger, der veiene i Lofoten utmerker seg. I løpet av 230 kilometer opplever du rå norsk natur med høye fjell, hvite strender og historiske severdigheter.

Lei bil og legg ut på landeveien

Dersom du ikke har med deg din egen bil kan du leie en i Bodø, og ta ferje ut til øysamfunnene Værøy og Røst. Disse øyene er de siste bosettingene før det åpne havet og gir mulighet for slående vakker utsikt mot den evige horisonten. Men før du legger ut på landeveien er det viktig å ta noen forholdsregler. Sjekk blant annet tilstanden på dekk, vindusviskere og bilrutene i Bodø slik at du er klar for tur.

Med sikkerheten i høysetet og deg bak rattet er det bare til å legge ut på landeveien. Det kommer ikke til å ta lang tid før det spesielle lyset du er omkranset av skaper en magisk og uforglemmelig stemning. Naturen og utsikten får rett og slett en ekstra glød, og blir om mulig enda vakrere. Uansett om du reiser på vinteren eller sommeren er du garantert en storslagen opplevelse. Vinterstid lokker nordlyset frem magien og mørketidens blå særpreg, mens sommeren kjennetegnes av den eksotiske midnattsolen.

Den nasjonale turistvegen i Lofoten starter ved Raftsundet og strekker seg 230 kilometer ut til endepunktet . Her passerer du rorbuer, karakteristisk natur og koselige tettsteder. Dersom dere ønsker å ta en pause på veien er det 11 utkikkspunkter langs veien, tilrettelagt med rasteplasser, utkikksplattformer og fuglekikkertårn. Melder sulten seg finnes det små kaféer langs hele veien.

Austvågøy, Vestvågøy, Flakstad og Moskenes er de største turistøyene i Lofoten. De er alle et eldorado for deg som liker en aktiv ferie. Her finner du utallige og varierte aktiviteter med alt fra ridning, golf, kajakk, fisking og havrafting til sykling, fjellvandring .

Se arktiske severdigheter

Fordelene med ferie i eget land er mange. Den største er kanskje å bli kjent med andre landsdeler, og å oppdage ting du ikke visste fra før. Som for eksempel at Lofoten huser en av verdens største havørnkolonier. I tillegg kan du se enorme fuglefjell spekket av lundefugl, lomvi og skarv. Under bølgene bugner det med sel, spekkhoggere og hval. En rekke reiseoperatører tilbyr både havørn- og hvalsafari i disse arktiske omgivelsene.

Uansett om du får disse mektige skapningene på nært hold eller ikke er du garantert et minne for livet. Det er ikke uten grunn at den britiske avisen The Guardian listet Norge, og særlig Lofoten, som en av de ti beste stedene i Europa for sjøkajakkturer.

Overnatt på spennende steder

Det skorter med andre ord ikke på opplevelsene i denne landsdelen, som i stor grad har spesialisert seg på turistnæringen. Derfor er det heller ikke langt mellom overnattingsmulighetene langs denne naturskjønne veistrekningen. Her kan du velge og vrake i campingplasser, hoteller, vandrerhjem eller de mer tradisjonelle sjøhusene og rorbuene. Lyst til å vite mer om hva som skjer i Lofoten i nærmeste fremtid? Hold deg oppdatert på Lofoten.info, hvor du får den nyeste informasjonen om hva du kan se og gjøre i regionen året rundt.

Hvilke opplevelser i Lofoten vil du anbefale?

Emner

Kategorier

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider