Gå videre til innhold
MØTES FOR TREDJE GANG: Joackim Olsen Solberg (bak) og Herman Stengel (t.v.) skal duellere på golfbanen i løpet av uka. I forgrunnen Johan Hove. Her fra kampen på Consto Arena fredag 4. oktober. Foto: Tore Sandberg
MØTES FOR TREDJE GANG: Joackim Olsen Solberg (bak) og Herman Stengel (t.v.) skal duellere på golfbanen i løpet av uka. I forgrunnen Johan Hove. Her fra kampen på Consto Arena fredag 4. oktober. Foto: Tore Sandberg

Blogginnlegg -

SIF og MIF møtes til ny kamp - men denne gangen på en ny arena: – Har kjempeselvtillit, men vet ikke om jeg bør ha det

DRAMMEN/NEDRE EIKER: Sesongens to Ælv Classico er unnagjort, men torsdag klokken 12.00 er det duket for nok et lokaloppgjør mellom distriktets to eliteserielag i fotball.

Men denne gangen står ikke duellen på fotballbanen.

Grønt gress vil fortsatt være underlaget og baller er involvert, men der stopper de åpenbare likhetene. Lagene skal nemlig konkurrere i golf.Nærmere bestemt Pitch og Putt, der det er kortere til hullene enn på en vanlig golfbane.

Men det skal fortsatt spilles 18 hull og prestisje og vinnervilje er det alltid nok av når idrettsutøvere stiller til start. Ikke minst når det er snakk om en konkurranse mellom Strømsgodset og Mjøndalen.

– Det er ikke like seriøst, men når vi først står der med køllene så vil du vinne, sier Mjøndalens Joackim Olsen Solberg, som for øvrig også er en habil golfspiller med et handikap på respektable 5,3.

Siste sjanse for Godset i år

Den rutinerte MIF-spilleren fra Krokstadelva spilte begge oppgjørene mot Strømsgodset, og nøt virkelig øyeblikket da bruntrøyene vant 3–2 på Marienlyst i april. Det endte 1–1 da rivalene møttes i Mjøndalen for halvannen uke siden.

Skal SIFs A-lag slå Mjøndalen i noen i år, så er Imjelt Golfsenter i Drammen stedet på torsdag.

– Det er vi klare for! Vi har trent beinhardt hele veien nå, sier Herman Stengel.

Han begynte å spille golf først i år, så han kan ikke skryte på seg all verden av erfaring. Men han har blitt fullt utstyrt av proffgolfer og bestekompis Kristian Krogh Johannessen.

– Så jeg ser sinnssykt god ut helt fram til jeg skal slå ut, forteller Strømsgodsets midtbanespiller.

Likevel skal han ha klart å ta en «hole in one» på banen hvor de skal møte Mjøndalen.

– Så selvtilliten er på topp?

– Jeg har kjempeselvtillit, men jeg vet ikke om jeg bør ha det.

Ikke fare for bråk

Konkurransen er i regi Godset-sponsor Hurtigruta Carglass, som også har hjulpet mange av SIF og MIF-spillerne til å begynne med golf. Begge lag kommer til å stille med både nybegynnere og dyktige hobbygolfere.

Skal vi tro rapportene ser det ut til å kunne bli jevnt og tett mellom de to rivalene.

– Det er litt prestisje i det. Jeg har hørt at Jokke (Joackim Olsen Solberg) er god, så det hadde vært deilig å få jekka ned han litt. Jeg håper jeg kan spille mot han, da skal jeg psyke han ut ved å prate han ut av stilen, melder Herman Stengel.

Vi vet at det smeller litt ekstra i duellene når Mjøndalen og Strømsgodset møtes, men hvordan blir stemninga mellom konkurrentene i en slik setting?

– Nja ... Det vet jeg ikke før jeg først står der. Kladder det, så kan stemningen bli spennende, men det går nok relativt greit. Jeg tror ikke det er fare for at det blir bråk, sier Joackim Olsen Solberg.

Turneringen starter klokken 12.00 og det er åpent for tilskuere. Arrangøren tar imidlertid forbehold om at opplegget kan bli avlyst hvis det blir mye regn på torsdag.
Dette blir for øvrig tredje året på rad at Strømsgodset stiller opp i golfturnering. Tidligere har de spilt mot Drammen Håndballklubb og det norske hopplandslaget.

SLIK STILLER SIF OG MIF

Disse skal forsvare Mjøndalen og Strømsgodsets ære i torsdagens golfduell:

Mjøndalen:

Joackim Olsen Solberg, Sondre Solholm Johansen, Tonny Brochmann, Christian Gauseth, William Sell, Stian Semb Aasmundsen, Kenneth Karlsen og Sondre Liseth.

Strømsgodset:

Herman Stengel, Christopher Lindquist, Lars Sætra, Viljar Myhra, Morten Sætra, Mikkel Maigaard, Roy Inge Valø og Martin Hansen

Emner

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider