Gå videre til innhold
Trygt hjem til jul!

Blogginnlegg -

Trygt hjem til jul!

5 gode og sikre tips.

Skal du hjem til familien for å feire høytiden med full oppakning i bilen, eller ut på en rundtur for å levere julegaver til venner og bekjente? Kanskje med ”Driving home for Christmas” av Chris Rea i bakgrunnen, for å skape den rette stemningen? Her gir vi deg 5 gode tips – for at bilturen skal bli så trygg som mulig – uavhengig om du skal hjem eller bort, kort eller langt.

1. Uansett avstand for bilturen – bruk alltid sikkerhetssele.

Husk at ulykker like godt kan inntreffe på den første kilometeren du kjører, som på de siste 50…

2. Pakk bilen riktig.

Mange personer og full oppakning i bilen kan gjøre noe med bilens oppførsel og kjøreegenskaper. Tunge og store gjenstander bør plasseres lavest mulig og inn mot seteryggen i bagasjerommet. Lettere gjenstander kan plasseres høyere og lengre bak. Dette gir lavt tyngdepunkt, bedre kjøreegenskaper og gjør at bagasjen ikke kommer i bevegelse ved en bråstopp.

3. Ha alltid vindusviskere i god stand og nok spylervæske.

God sikt er alltid viktig for sikkerheten – og slitte vindusviskere gjør i så måte en dårlig jobb. Bruken av spylervæske fordobles gjerne i vintermånedene, og det er direkte trafikkfarlig å gå tom et sted langt unna muligheten for påfyll.

4. Skrap is av alle ruter.

Skrap is før starten av bilturen! Det sparer deg ikke bare for eventuelle bøter og muligheten til å miste førerkortet – det sikrer god sikt i alle retninger og er en forutsetning for trygg bilkjøring.

5. Sprekk i ruta eller steinsprut? Fiks det så raskt som mulig.

Bilruta sprekker lettere om vinteren, fordi vann legger seg i sprekkene og utvides når det fryser. Oppdager du en sprekk i frontruten, kontakt din nærmeste Hurtigruta Carglass avdeling. Vi reparerer steinsprutskaden eller skifter ruten for deg – raskt og effektivt.

Emner

Kategorier

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider