Gå videre til innhold
ADAS - Kalibrering

Pressemelding -

ADAS - Kalibrering

Flere og flere nye biler har førerassistansesystemer som gjør kjøringen enklere og tryggere. Frontruten spiller ofte en avgjørende rolle. På frontruten er det ofte montert et kamera som gir opplysninger til sikkerhetssystemene i bilen. Dersom frontruten blir skiftet, må disse kameraene kalibreres.

Det kreves presisjon og nødvendig kompetanse for at sikkerhetssystemene skal fungere 100 %. Hvis man unngår å kalibrerer, kan dette føre til funksjonsfeil i sikkerhetssystemene.

Bilprodusentene sier at disse systemene skal kalibreres etter frontruteskift.

Vi har investert i utstyr og opplæring av våre teknikere slik at alle våre avdelinger kan foreta en kalibrering der hvor det er nødvendig.

Hurtigruta Carglass® garanterer ikke bare det perfekte frontruteskifte, men også perfekt teknisk justering av kameraene (kalibrering).

Hva er førerassistentsystemer eller ADAS

Frontruten og teknologien i biler er i en konstant utvikling. En viktig innovasjon er det såkalte ADAS (førerassistentsystemer). Gjennom kamera i frontruten kan disse systemene hjelpe bilføreren under kjøring. De varsler om du ufrivillig krysser kjørefelt oppmerkingen, nødbremser for deg, forbedrer sikten i mørket, kan ha 360 graders kamera og parkerings assistent.

Kalibrering av kamera

Hos Hurtigruta Carglass® er din sikkerhet vår prioritet!

Derfor følger vi alltid bilfabrikantens instruksjoner når det gjelder kalibrering av kamera etter frontruteskift.

Det er 2 forskjellige typer kalibrering avhengig av biltype. Dynamisk kalibrering, hvor kamera blir kalibrert ved hjelp av en håndholdt enhet, og deretter kjøres. Statisk kalibrering, hvor kamera blir kalibrert ved hjelp av en håndholdt enhet, laser teknologi og en spesial laget simulatorvegg (egen for hvert bilmerke).

Related links

Emner

Kategorier


Om Hurtigruta Carglass® 

Hurtigruta Carglass® er et av Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, og vi betjener mer enn 60 000 kjøretøyeiere hvert år, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året.

Som Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, har vi et nært forhold til de fleste av Norges forsikringsselskaper, slik at vi kan håndtere alt papirarbeid i forbindelse med ditt eventuelle forsikringskrav.

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider