Gå videre til innhold
Campspinal 2018
Campspinal 2018

Pressemelding -

Partnerturnering med Sunnaasstiftelsen

Rullestolene sto på rekke og rad i den store hallen på Norges Idrettshøyskole tirsdag 26. juni da Sunnaasstiftelsen inviterte samarbeidspartnere, idrettskjendiser, beredskapstroppen og venner til fleskballturnering. Turneringen er en del av Camp Spinal, en motivasjon- og treningscamp for 30 rullestolbrukere med ryggmargsskade. Hurtigruta Carglass® er med som stiftelsens mangeårige partner, og stilte lag med 8 ansatte samt Oddbjørn Hjelmeset som representerte sponsoravtalen dems med Skiskyterlandslaget.

Fleskball er uhøytidelig lagspill for rullestolbrukere med fem spillere per lag. Vi stilte til start gule lagtrøyer, store konkurranseinstinkt og bred idrettstaktisk bakgrunn. «Vi er ikke her for å delta, men for vinne», annonserte Jonas og Patrik fra Hurtigruta Carglass® småblygt i det de teipet hender og gjorde seg klare for første kamp. Så selvtilliten skulle i hvert fall ingen ta oss på. Den fikk seg riktignok en liten trøkk da vi oppdaget at Delta, Politiets beredskapstropp og hele alpinlandslaget med Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal & Co også stile med lag. Men så gikk startskuddet og vi var i gang med første kamp.

Usikkerheten forsvant. Og man skulle tro at vi aldri hadde gjort annet enn å kjøre rullestol og spille ball. Lagfølelsen satt og vi hadde mange gode pasninger og scoret mål. Tempoet i fleskball er høyt og kampen varer bare i 4 minutter. Det ble en klar seier i første match, og slik fortsatte det til vi gikk seirende ut av puljespillet.

Rundt oss var hallen full av folk med smittende positivisme og idrettsglede. Det å se hvordan deltakerne, som har fått livet sitt forandret totalt etter en ulykke eller en skade, mestre rullestolen og dra fra topptrente Olaf Tufte på langsiden var skikkelig gøy. For mange av deltakerne var dette første møte med organisert idrett etter at de skadet seg. Og det er magisk å se på hvordan campens deltakere erfarte ny mestring.

Så var det finale. Vi gikk all-inn med bånn gass og maks innsats mot et lag fra Camp Spinal, bestående av erfarne rullestolbrukere og personell fra Sunnaas sykehus. Vanvittig kult. Det var tydelig at flere av deltakerne hadde erfaring fra rullestolrugby, og at de ikke var redde for nærkontakt med rullestolene. Men til slutt var det vi som scoret flest mål og vant den store Camp Spinal vandrepokalen.

«Etter at jeg ble lam i en sykkelulykke i 2015 endret hverdagen seg for meg, kona og barna. Og for jobben min som leder i Beredskapstroppen. Siden ulykken har jeg jobbet mye med å holde kropp og hode i sjakk. Men jeg har tatt et viktig standpunkt; jeg prøver ikke å få til det jeg kunne før – men skaper meg den nye normalen», fortalte Trond Hammer, styreleder i Sunnasstiftelsen og tidligere deltager på Camp Spinal, etter at vi hadde spilt en kamp mot dem.

«Det setter livet i perspektiv», sier Betina Berg fra Hurtigruta Carglass®. Etter å ha deltatt på flere arrangementer med Sunnaasstiftelsen det siste året har hun vært primus motor for verving av teamet vårt til Camp Spinal. «Det hjelper ikke å ha spilt fotball før. Fleskball er noe helt annet. Det er bare full gass og kjempegøy. Og det å få delta på dette og å være en bitteliten brikke i Camp Spinal og Sunnaasstiftelsen gjør at jeg er skikkelig stolt av å være ansatt i Hurtigruta Carglass», avslutter hun. 

Emner

Kategorier


Om Hurtigruta Carglass® 

Hurtigruta Carglass® er et av Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, og vi betjener mer enn 60 000 kjøretøyeiere hvert år, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året.

Som Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, har vi et nært forhold til de fleste av Norges forsikringsselskaper, slik at vi kan håndtere alt papirarbeid i forbindelse med ditt eventuelle forsikringskrav.

Kontakter

Bente Birkeland

Bente Birkeland

Pressekontakt Markedssjef 48106000
Betina Berg

Betina Berg

Pressekontakt Markedsmedarbeider